THE SMART TRICK OF SOHBET THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of sohbet That No One is Discussing

The smart Trick of sohbet That No One is Discussing

Blog Article

19 Eylül Pazar sabahı, şafak söktükten hemen biraz sonra, davul ve zurna sesleriyle uyandım. Konya erken uyanmış ve sokaklara dökülmüştü. 

İşte bu anlamda Konya’da başı çeken de, 1906 yılında sarraf ve banker olarak başladığı işi 1910 yılında Maruni Yusuf Şar’ı ortak alarak bankacılığa kaydıran Maruni İlyas Çaha olmuştu. Konyalı tüccar ve çiftçiye kredi sağlamanın yanı sıra, Konya’da sarraflık (altın, gümüş…vs) işiyle uğraşmak üzere kurulan ve kuruluş sermayesi 5000 lira olan, İlyas Çaha-Yusuf Şar Bankası’nın diğer bir ortağı da Fransız vatandaşı olan Abraham Haralamidis’ti. 1912 yılında bankanın sermayesi a hundred and twenty.000 lira olmuştu.

Fotoğraf 34- Fotoğraf thirty’da Yusuf Şar Konağı’nın hemen yanında görülen iki katlı binanın artık tamamen yıkılmış ve yerinin boş olduğu görülmekte.

Ağacın sağında ise Aziziye Camii ve kırma çatılı yapısı ve tek minaresi ile Kapı Camii görülmektedir.

Bu sırada bir müşterileri ile yaşadıkları mükerrer senet meselesi yüzünden mahkemelik olmuşlar, tahkikatlar, yazışmalar, tekrar eden itirazlar uzamış gitmiş, Dahiliye Nezareti’ne kadar intikal etmişti. 1917 yılına more info gelindiğinde Konya’da gayrimüslümler arasında Dünya savaşı sırasında düşmanla işbirliği yaptıkları ve Konya Ekonomisine zarar verdikleri gerekçesiyle tehcir başlamış, göç ettirilenler arasına,

Konya’da ilk fotoğraf stüdyosu 1895 yılında Ermeni asıllı Garabed Kirkor Solakian tarafından açılmıştı. Çektiği kartpostalları siyah beyaz ve renkli olarak seri halinde hazırlanmıştı.

okuma yazma bilenler için on yediden on sekize kadar düzenlenmişti. Öğretmen ve memurların yetiştirilmesine yönelik

Mimarlar Odası Konya Temsilciliği binası gibi bu ikiz evler de 1991 yılında tescil edilmiş olmalarına rağAdult males nasıl olmuşsa olmuş, çOkay yakın bir tarihte, 2013 yılından sonra yıkılıp yerlerine iki tane beton blok dikilmiştir.

Bugün Harbiye Nezareti İstihbarat Müdürü ve Mustafa Kemal Paşa’nın sınıf arkadaşı Albay Asım Gündüz’e, Ankara'ya çağrıldığını bildirdim ama gitmek için hiç beklemediğim bazı şartlar ileri sürdü.’ şaşırdılar: ‘Ne gibi şartlar?..’

1890 yılında doğan Tevfik Ceylanî Birinci Dünya Savaşı yıllarında Konya’ya gelip yerleşmiş, bir süre sarraflık yapmış, ardından Kurtuluş Savaşı döneminde ve Cumhuriyetin ilânından sonra Konya’da eighteen yıl rakı üretmiş, Cumhuriyet Konya’sının ilginç insanlarından birisiydi.

Konya’nın genç dimağları, müteşebbis, cesur, sebatkar evlatları, Ocağınıza sahip olunuz. Bütün kara manialar, Ocağınızın ateşi karşısında derhal yanıp kara duman olmağa mahkumdur”

Hala ayakta oldukları, geçmiş10 gelip geleceğe taşındıkları, korundukları, hemen her yerde resimlerini gördüğümüz içindir ki, bilebiliriz belki de onları. Bazen bugün artık yerinde yeller esiyor olsa da, biraz kitap karıştırıyor, okuyor ve izliyorsak, yine de bilebiliyoruz Halikarnassus’un mozelesinin temsili resmini gördüğümüzde Bodrum olduğunu, ya da Taksim Gezi Parkına baktığımızda orada olmasa da bilebiliyoruz artık Taksim primeçu Kışlasını, gözümüzde canlandırabiliyoruz.

Bu arada mahkeme Konya’dan İzmir’e nakledilmiş, orada devam edlmiş ancak hiçbir karar çıkmayarak sonuçsuz kalmış, Banka da zaman içinde unutulup gitmişti.

Şems-i Tebrîzî Türbesi ve Mescidi, Şerafettin Camii’nin kuzeyinde eskiden mezarlık olan bir yere thirteen. yüzyılda inşaa edilmiş, 1510 yılında Abdürrezzakoglu Emir Ishak Bey tarafindan elden geçirilmis ve genişletilmişti. Mescid ile bitişik durumda bulunan taştan yapılmış türbe, iç10 tavanlı, dıştan sekizgen tambur üzerine tuğla ile yapılmış ve kurşun kaplanmış piramidal külahla örtülüdür. Eyvan şeklinde olan türbe mescide kalem işi süslenmiş ahşap bir Bursa kemeriyle açılır. Diğer yönlerde biri altta, diğeri üstte olmak üzere ikişer penceresi vardır. Türbenin duvarları bezeme olmaksızın sade tavanı ise geometrik motiflerle süslenmiştir.

Report this page